Friday, May 28, 2010

Do privlačnog hodnika u 3 antirecesijska koraka

 

Hodnici, kao i naši ukusi te naši budžeti se razlikuju, ali postoji nekoliko univerzalnih (i besplatnih) mjera koje možemo poduzeti da bi naše predsoblje učinili što privlačnijim. Čak (ili pogotovo!) i u vrijeme recesije kada su nam dobri ljudi i dobre prilike na vratima još potrebniji.

1. Dobra rasvjeta ispred ulaznih vrata, ali i u samom hodniku pridonosi tome da se osjećamo sigurno i dobrodošlo pri ulasku u stan. Žarulje od 100 watti podižu razinu chija (ili životne energije) u prostoriji.

2. Urednost. Energija treba teći slobodno i nesputano, a vreće za smeće i Karitas, nagomilane cipele, uvele biljke, te nezgrapno postavljen namještaj blokiraju njen protok i izazivaju osjećaj preskakanja prepreka pri ulasku u kuću. Zato izvansezonske kapute, jakne i cipele odložite u pripadajuće ormariće, uvele biljke bacite u smeće, a namještaj premjestite negdje drugdje ili ga poklonite.

3. Sve treba odlično funkcionirati. Zvono i parlafon trebaju biti dovoljno glasni da ih  čujete u drugom dijelu stana. Pregorjelu žarulju zamijenite. Vrata koja škripe podmažite. Oljuštenu boju sa zida ostružite i nanesite novi sloj. Pločica sa prezimenom neka je čitljiva i neoštećena. Novi otirač za noge može se kupiti vrlo povoljno u dućanu kineskih proizvoda.

U vremenu neizvjesnih i nedostatnih prihoda, primjena ovih savjeta pridonosi osjećaju obilja.

Više o Feng Shui aspektu uređenja hodnika možete pronaći kod Vesne u Sretnom Vremenu, a interesantne ideje za njegovo uređenje kod Milijane u Passion For Decor.

3 comments:

Sretno Vrijeme said...

Hvala na preporukama! I kao što sam ti već pisala, uvijek imaš predivne slike! Ugodan vikend, Vesna

Divana said...

:))

Viktor said...

Super :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...